logo
  • INZERCE
  • DISKUZE
  • AKCE
  • ČLÁNKY
  • Přihlášení
  • Oblíbené
logo

8 psích plemen, která se báječně hodí do rodiny s dětmi

8 psích plemen, která se báječně hodí do rodiny s dětmi
8 psích plemen, která se báječně hodí do rodiny s dětmi

Vybrat psa, který bude součástí rodiny a bude dobře fungovat s dětmi, je důležité rozhodnutí. Pejsek v rodině s dětmi by měl mít od přírody tolerantní a přátelskou povahu, měl by mít také dostatek energie, aby s dětmi udržel krok. Jaká plemena se k rodinám s dětmi hodí nejvíc?

Labradorský retrívr

Jestli existuje něco, jako dokonalý pes do rodiny, je to určitě labrador. Labradoři jsou nesmírně láskyplní, inteligentní a tolerantní. Dají se velmi dobře vycvičit a svou rodinu milují nade vše. K dětem se chovají s velkou jemností a láskou, přitom energií přímo překypují. 

Zlatý retrívr

Podobně jako labrador, zlatý retrívr je také skvělým psem k malým dětem. Retrívři milují hry a zábavu, jsou velmi energetičtí a většinou nejsou nijak tvrdohlaví. Dělají vše proto, aby se jejich rodina cítila dobře a všichni byli spolu. K čemu jsou retrívři také skvělí, jsou různé sporty. Velice rádi vás doprovodí u běhání, jízdy na kole nebo u plavání. 

Bígl

Ačkoliv má toto plemeno nehezkou pověst tvrdohlavého hloupého psa, není tomu tak úplně pravda. Bíglové jsou perfektním plemenem do rodiny s dětmi, dodáte-li jim správný a pravidelný výcvik. Stále se jedná o pracovní plemeno, které bude šťastné jen tehdy, pokud budou moci plnit úkoly, cviky a milovat svou rodinu.

Francouzský buldoček

Francouzští buldočci jsou jedním z nejpopulárnějších plemen malých psů a to hlavně ve městech. Buldoček je inteligentní, rychlý, hravý a většinou bezproblémový. Jeho velkou výhodou je také to, že jeho srst nevyžaduje přehnané množství péče a ke štěstí jim stačí opravdu málo.

Německý boxer

Boxeři jsou jedno z nejzábavnějších plemen, které snad na světě existují. Tito psi se řídí heslem: ,,Dneska je ten nejlepší den mého života!” Ať už se jedná o den jakýkoliv. Milují hru a trénink, rádi plní povely a k dětem se chovají s nesmírnou opatrností. 

Kavalír king Charles španěl

Toto honosně vypadající společenské plemeno psa se také skvěle hodí k dětem. Kavalíři jsou milující, hraví, neohrožení, trpěliví a velmi přizpůsobiví - to přesně při výběru pejska do rodiny s dětmi potřebujete. 

Bulteriér

Foto: Anglický bulteriér

Naprostá většina lidí se při pohledu na bulteriéry zhrozí, že se jedná o ,,bojové plemeno”. A je to taková škoda! Dobře vyšlechtěným a vycvičeným bulteriérům se přezdívá ,,chůva”, protože absolutně adorují malé děti i celou svou rodinu. Jsou to psi velice věrní a potřebují dostávat velké množství lásky i mazlení. 

Irský setr

Irský setr je plemeno trochu náročnější a nejlépe se hodí do rodin, které mají k dispozici velké množství volného prostoru ne trénink, hru i život se psem. Irští setři potřebují hodně pohybu a jsou schopni si se svými páníčky hrát celé dny. Přesto jde o plemeno mírné, jemné a citlivé - do rodin s malými dětmi se také perfektně hodí. 

Autor textu : Lilian Prášková

Fotografie: AdobeStock

Zdroje:
https://www.akc.org/expert-advice/dog-breeds/best-family-dogs/
https://www.thepioneerwoman.com/home-lifestyle/pets/g38460798/best-family-dogs/ 

Publikováno:

28.4.2024 19:23

0 hlasy

Hlavní menu

Napište nám

Sociální sítě

Copyright 2024 © faunaportal.cz

Created by MVKV Solutions, s.r.o.

TOPlist